Прем'єрка Мелоні уточнила, хто виплачуватиме Україні 50 млрд доларів

Європейські держави не будуть виплачувати кошти в межах погодженого "Групою семи" механізму використання заморожених російських активів. Про це заявила прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні на пресконференції за підсумками саміту G7 в Італії 15 червня, передають Патріоти України.

Мелоні зазначила, що позику в 50 мільярдів доларів Україні нададуть США, Канада, Велика Британія і, можливо, "Японія, відповідно до конституційних обмежень". "Станом на зараз європейські держави не залучені до цієї позики. З огляду на те, що всі ці активи заморожені в Європи, Європа вже бере участь, визначаючи гарантійний механізм виплати цієї позики", – пояснила вона.

Вона також додала, що це питання ще розглянути Європейська рада, а технічні питання надання позики будуть вирішувати міністри фінансів країн ЄС.

В усьому винен... клімат: Швейцарія змінить кордони з Італією і Францією

субота, 28 вересень 2024, 14:29

Швейцарія відкоригує кордон з Італією через танення льодовиків. Про це 27 вересня повідомила Swissinfо, передають Патріоти України. Кордон обох країн опинився під впливом кліматичних змін, його визначають льодовики і снігові поля. Коли льодовики тануть...

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...