"Прес-секретар президента має сексуально збуджувати?": Фахівець з етикету дорікнула делегації України за вбрання в Парижі

Якщо на стиль ресурсу немає, то потрібно вчинити безпомилково — надіти уніформу держслужбовця — темно-синій костюм і білу блузку.

Спеціаліст з етикету Анна Чаплигіна в Facebook пояснила, що не так з вбраннями Юлії Мендель і першої леді Олени Зеленської та як правильно одягатися людині без вродженого відчуття стилю. Патріоти України пропонують вам прочитати її допис.

Якщо після поїздки в Париж в інфополі котрий день обговорюють не основні меседжі президента України, а «вбрання» його прес-секретаря — це професійний провал.

Прес-секретар — це технічна роль (не праця і професія, а роль). Цей персонаж не є прямим учасником сцени. Його головне завдання — не привертати уваги до своєї персони, але допомагати грамотно і ефективно доносити інформаційний посил першої особи. Замість цього прес-секретар президента спочатку вибирає одяг, який не відповідає поняттю «діловий» в сфері державної служби. А потім виставляє фото з прес-конференції в Instagram з підписом «Робота, яка надихає» (**!).

Спідниця прес-секретаря… була б доречна на побаченні, але не для людини, яка є хоч і десятою, але особою держави, біля кордонів якої зібрали максимум бойової техніки, і ескалація збройного конфлікту висока як ніколи.

Шовк, атлас — зваблюючі тканини, що вигідно підкреслюють всі жіночі принади при найменшому русі і викликають бажання доторкнутися і погладити. Напівпрозорі тканини — шифон, органза — натякають і викликають бажання придивитися і розгледіти. Завдання прес-секретаря — розбурхувати сексуальну фантазію?!

Сонцезахисні окуляри — це сонцезахисні окуляри, а не обруч на голову або підвіска на шию. Потрібно включити голову і зробити одне маленьке зусилля — не на комір одягу повісити окуляри, а хоча б в руці тримати. Але питання: навіщо вони взагалі були потрібні не охоронцеві і не снайперу.

Про зручні кеди першої леді в Луврі… У мене одне питання. Чому Єлизавета II, якій днями виповниться 95 (!) років, в момент величезної, непосильної особистої втрати може обрати взуття на підборах і обійтися без сонцезахисних окулярів, а люди, які вдвічі її молодші, фізично більш здорові і не під психологічним пресом, не можуть? Можливо, справа не в фізичних можливостях?

Стиль — це результат експериментів, тобто безлічі помилок і рідкісного успіху. Експерименти вимагають ресурсу — часового, грошового і освітнього. Якщо на стиль ресурсу немає, то потрібно зробити безпомилково — надіти уніформу держслужбовця — темно-синій костюм і білу блузку. І тут немає місця дискусіям, як немає місця дискусіям у виборі одягу для пожежного. Хизуватися треба на сцені шоу-бізнесу, але не в банку, не в залі суду і не на міжнародному державному заході.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...