Преставник ГУР Міноборони розповів, скільки БТГ росіян зараз перебуває у Білорусі

Представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький повідомив про те, що російські підрозділи, які зайшли в Україну з Білорусі 24 лютого, зараз воюють на Сході. Туди окупанти їх перекинули після втечі з Київщини, Сумщини та Чернігівщини, передають Патріоти України.

Після відступу росіяни залишили в Білорусі деякі свої потужності для ракетних обстрілів України та деякі засоби протиповітряної оборони. Зараз ситуація контрольована, ворог не створює нових угруповань для повторного наступу.

На кордоні з Україною білоруси продовжують тримати свої сили у повній бойовій готовності та проводити різні навчання, але розширювати фронт у такий спосіб окупанти наразі не планують.

"Там 6 батальйонно-тактичних груп. Вони облаштовують місцевість та проводять навчання. Водночас ми помітили активну підготовку спецпідрозділів білорусі за участі росіян. Якщо загроза буде, то він ДРГ, які можуть спробувати діяти на Півночі", – розповів Скібіцький.

Джерело: 24 канал

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...