"Пресують регіон": Арестович поділився думкою, чому Росія погрожує підірвати Запорізьку АЕС

Радник глави офісу президента України Олексій Арестович пояснив, для чого російські окупанти заявили про готовність підірвати Запорізьку АЕС. Свою думку він висловив у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

"Вони клянчать переговори, це абсолютно очевидно для нас. Тому що по зерну не вийшло влаштувати переговори, тому давайте зробимо через ядерний шантаж. Але теж не виходить. Ми не підемо на переговори з ними. Ця спроба провалиться", - сказав Арестович.

На його думку, російські загарбники не наважаться підірвати Запорізьку атомну електростанцію. Також він прокоментував підписання "розпорядження" про проведення псевдореферендума в Запорізькій області.

"Вони пресують Запорізький регіон, як основний, де вони найбільше бояться контрнаступу. Вони не в Херсоні бояться, вони бояться на запорізькому напрямку. І створюють умови, які повинні, в разі нашого контрнаступу, створити їм рамку, по якій вони будуть кричати і лякати весь світ ядерною загрозою. Мовляв, дивіться, громадяни добровільно виявили бажання приєднатися до Російської Федерації на референдумі, а Україна пригнічує їх волевиявлення", - зазначив радник глави ОП.

5 серпня російські загарбники обстріляли Запорізьку АЕС. Було зафіксовано потрапляння у високовольтну лінію зв'язку, а на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист.

Також три "прильоти" зафіксували на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор. Загарбники серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію і об'єднаний допоміжний корпус.

6 серпня окупанти потрапили по майданчику Запорізької АЕС безпосередньо поруч зі сховищем відпрацьованого ядерного палива. В НАЕК "Енергоатом" заявили, що Росія хоче відключити ЗАЕС від енергосистеми України і знеструмити південь країни.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...