"Превентивна операція щодо примусу України до миру": Росія готується до повномасштабної війни, - Піонтковський

Російська Федерація готується до повномасштабної війни проти України, проте недооцінює підтримку України Адміністрацією президента США Джо Байдена. Про це повідомив політолог Андрій Піонтковський у програмі "Студія Захід з Антіном Борковським", передають Патріоти України.

"Ми бачимо, як раптово змінилася тональність російської пропаганди. Вона явно готується до повномасштабного вторгнення в Україну. Леонід Кравчук, який заявив, що обстріли з боку бойовиків на Донбасі – це не провокація, це війна, цілком має рацію. Для цієї війни вже підготували навіть пропагандистську формулу. Вона вперше з’явилася на пропагандистських каналах у понеділок. Це "превентивна операція щодо примусу України до миру". Ось така орвелівська формула", – зауважив Андрій Піонтковський.

Політолог додав, що через два дні цю формулу спустили маріонеткам в ОРДЛО й вони віддали наказ щодо превентивного придушення вогневих точок противника. "Основна мантра, котру повторюють російські пропагандисти, які абсолютно щиро одне одного переконують, що Америка не впишеться за Україну, що Америка не надасть допомогу. Напевно, вони були вражені виступом президента Франції Еммануеля Макрона, який говорив про покращення відносин з РФ. Проте вони пропустили слова президента США Байдена, який чітко сказав "Standing Up For" - захист, підтримка України", – зазначив Піонтковський.

Політолог також висловив думку, що Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена не буде відправляти на російсько-українську війну американських військових, адже громадянам США не буде зрозуміло, чому вони повинні воювати на Сході України, адже наша держава не є членом НАТО. Проте Сполучені Штати нададуть будь-яку іншу військову допомогу, а також політичні й економічні важелі впливу на Кремль.

Джерело: Еспресо.ТV

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...