"Президент Байден повністю здався Путіну": Сенатор США прокоментував домовленість про запуск "Північного потоку-2"

За словами політика, запуск газопроводу стане геополітичною перемогою президента Росії Володимира Путіна.

Домовленість між США і Німеччиною щодо завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" стане катастрофою для США. Про це йдеться в заяві сенатора-республіканця від штату Техас Теда Круза, передають Патріоти України.

За словами сенатора запуск газопроводу стане геополітичною перемогою президента Росії Володимира Путіна на покоління вперед і катастрофою для союзників США. "Президент Байден кидає виклик законам США і повністю здався Путіну. Диктатори як і раніше будуть пожинати мільярди від подарунка Байдена, а Європа як і раніше буде піддаватися російському енергетичному шантажу", - заявив сенатор.

Обмеження роботи газопроводу

Раніше глава держкомпанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон заявив, що позитивне для України рішення Європейського суду дозволить заборонити використання більш ніж на 50% газопроводів OPAL і EUGAL, які є наземними продовженнями газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" на території Німеччини.

Це, своєю чергою, може посилити позиції України у збереженні транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. 15 липня 2021 року в суперечці з "Газпромом" через "Північний потік" Європейський суд став на бік України.

Газопровід OPAL

Німецький газопровід OPAL, побудований у 2011 році, є сухопутним продовженням газопроводу "Північний потік-1", який постачає газ з Росії в країни ЄС. Загальна протяжність газопроводу становить 470 км, а потужність - 36,5 млрд кубометрів газу на рік.

Газопровід EUGAL

Газопровід EUGAL - це газопровід довжиною 480 км від Балтики до німецько-чеського кордону. Газопровід інтегрований в газотранспортну мережу Німеччини та дозволяє транспортувати газ як з "Північного потоку-1", так і з "Північного потоку-2".

"Північний потік-2"

Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Будівництво газопроводу в обхід України планували завершити до кінця 2019 року разом з уже існуючим "Північним потоком-1". Його спорудження призупинялося через введені США санкції проти компаній-підрядників, проте в лютому 2021 року відновилося. Nord Stream 2 AG вирішив добудувати його своїми силами.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...