Президент Чехії вперше прокоментував скандал із вибухами на складах боєприпасів та можливу причетність РФ

Тижневу відсутність коментарів Мілош Земан пояснив тим, що хотів отримати максимально повну інформацію.

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що про однозначну причетність російських агентів до вибухів у Врбетіце можна буде говорити після завершення розслідування, передають Патріоти України.

"Працюють над двома слідчими версіями. Перша, оригінальна - що вибух стався внаслідок неналежного поводження з вибуховими матеріалами. І друга - що це була операція іноземних спецслужб", - заявив Земан, передає iRoshlas.

Він заявив, що жодна суверенна країна не може допустити, щоб на її території іноземні агенти влаштовували терористичний акт. "У доповідях Служби безпеки та інформації зазначається, що немає доказів чи свідчень, що ці двоє агентів були у районі Врбетіце. Знову таки, коли другий склад інспектували зовсім невдовзі перед вибухом, там не знайшли вибухівки. Але це не означає, що підозри щодо причетності росіян не є серйозними. По-перше, треба ставити питання, що вони там робили. По-друге, те, що СБІ не довела їхньої участі, не означає, що вони не заходили у комплекс", - заявив Земан.

Якщо версія про причетність до вибухів двох російських агентів підтвердиться, Росія має понести відповідальність за це, додав президент. Її не допустять до тендеру на будівництво АЕС у Дукованах.

Тижневу відсутність коментарів Земан пояснив тим, що хотів отримати максимально повну інформацію. Заявив, що сам останніми днями не контактував з російською стороною.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...