Президент Євроради закликав країни ЄС перейти на "воєнні рейки": Пріоритет - швидке надання військової допомоги Україні та прискорена закупівля боєприпасів

Президент Євроради закликав ЄС перейти на  воєнні рейки

Євросоюз має перевести економіку блоку на "воєнні рейки". Про це у вівторок, 19 березня, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель звертаючись до лідерів країн ЄС.

За словами Мішеля, пріоритетами для Європейського союзу має бути швидке надання військової допомоги Україні та прискорена закупівля і доставка боєприпасів.

Крім того, на думку очільника Євроради, європейці мають зосередитися на ефективному впровадженні та забезпеченні дотримання санкцій проти Росії, а також на просуванні зусиль щодо використання прибутків від заморожених активів РФ.

"Десятиліттями Європа не інвестувала достатньо у свою безпеку та оборону. Настав час вжити радикальних і конкретних кроків, щоб бути готовими до оборони та поставити економіку блоку на воєнні рейки. Це означає витрачати більше та спільно купувати більше зброї", - сказав президент Європейської ради.

Посадовець додав, що необхідно допомогти оборонній промисловості ЄС отримати доступ до приватних і державних коштів та зменшити регуляторний тягар і бар'єри в галузі.

"Формування цього стратегічного мислення щодо безпеки вимагає сильного лідерства та чіткого розуміння терміновості загроз, з якими ми стикаємося. Я очікую, що наша Єврорада виконає це, - додав Мішель.

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...