Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість росіяни, як не кликали «Путін, допоможи!», візиту диктатора у затопленому регіоні так і не дочекалися, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Акорди, аким області Гауез Нурмухамбетов доклав президенту, що хвиля паводка проходить по районах Кизилжар, Есіль, Шал акина і міста Петропавловська. Режим надзвичайної ситуації оголошено у шести районах. На сьогоднішній день підтоплено понад 2 тисячі житлових будинків, евакуйовано 10 345 громадян.

За оцінкою та відшкодуванням матеріального збитку постраждалим створена комісія. Також ведеться робота по відновленню життєзабезпечувальної інфраструктури.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...