Президент Литви заявив, що його держава інвестує мільйони євро у виробництво української ракети-дрона "Паляниця"

Литва інвестує кошти у виробництві зброї, зокрема українських далекобійних дронів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за результатами переговорів із президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою, передають Патріоти України.

Як заявив Наусєда, Литва інвестує 10 мільйонів євро у виробництво української далекобійної зброї Паляниця.

"Ми зацікавлені в цьому і говорили з Президентом про співпрацю у виготовленні морських дронів", - зазначив він.

За словами Наусєди, напередодні в Києві відбувся литовсько-український оборонний форум, метою якого є посилення співпраці та зміцнення української оборонної промисловості.

Він також додав, що Литва закликає членів НАТО передати Україні ракети великої дальності, винищувачі й системи ППО та дозволити без обмежень уражати російські військові об'єкти.

Гітанас Наусєда запевнив, що Литва продовжить підтримку України, зокрема в контексті постачання боєприпасів калібру 155 мм.

Крім того, під час зустрічі Зеленський поінформував про ситуацію на фронті, зокрема про Покровський, Торецький та Вугледарський напрямки, а також про захисну операцію в Курській області.

Президент України подякував за всю допомогу з боку Литви, зокрема за надані військові пакети й гарантований на 10 років рівень підтримки військових спроможностей України.

Зеленський також наголосив, що перед початком опалювального періоду Україна потребує ще активнішої підтримки своїх запитів до партнерів щодо систем ППО й пакетів енергетичної допомоги.

“Наступна ціль ворога": Експерт попередив про "величезну небезпеку" для енергетики України

четвер, 12 вересень 2024, 23:40

Наступною ціллю для російської армії можуть стати відкриті розподільчі пристрої на атомних електростанціях в Україні, які досі не мають захисту. Російські пропагандисти вже обговорюють це на телебаченні.Про це розповів директор Центру досліджень енерге...

Кремлівський фюрер перелякався не на жарт: Путін оголосив, що удари по території РФ західною далекобійною зброєю означатиме пряму участь НАТО у війні

четвер, 12 вересень 2024, 23:25

Однак біда для держави-агресора в тому, що дуже багато було вже заяв з Москви про чергові "червоні лінії" щодо поставок західної зброї до України. І більше цей шантаж не спрацьовує, як в перші рази. Російський лідер Володимир Путін заявив, що українськ...