Президент присвоїв звання Героя України "кіборгу", котрий поклав свою голову у останньому бою за Донецький аеропорт

Петро не дожив півроку до свого 23-річчя

Петро Полицяк, ця світлина облетіла весь світ, як символ мужності захисників Донбасу

Президент Володимир Зеленський присвоїв загиблому військовослужбовцю 80-ї бригади звання Герой України. Його удостоїли орденом "Золота Зірка", повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

За особисту мужність та героїзм, що були виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, загиблому військовослужбовцю Полицяку Петру було присвоєно звання Герой України.

Відповідне звання є найвищим ступенем відзнаки в країні, яке надається за здійснення визначного геройського вчинку або ж трудового досягнення. Героєві України також вручається орден "Золота Зірка" (у разі геройського вчинку) або ж орден Держави (у разі надзвичайних трудових досягнень).

Нагадаємо, Петро Петрович Полицяк пройшов строкову службу у 80-й бригаді. Проживав у місті Дубно, їздив на заробітки до Києва, звідки і був мобілізований до ЗСУ. Військове спорядження Петру придбавав його роботодавець, офіцер-афганець, й медаль афганську йому віддав, підтримував батьків матеріально, доки син воював.

Стрілець, замкомвзводу, псевдо «Чорний», 80-та окрема десантно-штурмова бригада. Брав участь у боях за ДАП. З побратимом Іваном 1,5 км виносив пораненого Ігоря Римаря, будучи беззбройними, під прицілом терористів.

Пережив газову атаку терористів, востаннє подзвонив до батьків 20 січня. Відмовився сісти в останнього БТРа, будучи пораненим у руку, примусив поїхати побратима Олександра — батька двох дітей, і третє того часу було в надії. Лишився, бо мав приглядати за побратимом, котрого не змогли евакуювати — Володимиром Бузенком із переламаними ногами.

Загинув 20 січня 2015-го. Тіло було упізнано серед загиблих героїв, яких волонтери вивезли з аеропорту у дніпропетровський морг. Упізнаний за дідовим годинником, який узяв під час короткотермінової відпустки. Упізнати по родимці на лівій стороні обличчя не могли — лице було знівечене кастетом.

Без Петра лишилися батьки, четверо сестер, наречена. 20 лютого 2015-го похований у селі Борбин. В останню дорогу Петра проводжало 3000 людей. 20—22 лютого в Млинівському районі оголошені днями жалоби.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...