Президент США очікує почути від Зеленського стратегічні плани на найближчі місяці, - Білий дім

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський у четвер, 26 вересня, проведуть зустріч, під час якої обговорять поточну ситуацію на фронті, розвиток військових подій, а також підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, повідомляють Патріоти України.

«Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення своїх позицій», — сказала Жан-П'єр.

Речниця Білого дому повідомила, що протягом останніх двох місяців Сполучені Штати зосереджували зусилля на підтримці України в зміцненні протиповітряної оборони та захисті її енергетичної інфраструктури від російських атак.

Президент Байден сподівається почути від президента Зеленського про стратегічні плани України на найближчі місяці, зазначила речниця. «Президент і віцепрезидентка чітко дали зрозуміти, що їхнє зобов’язання — підтримувати Україну, поки вона не переможе у війні, є непохитним», — сказала Жан-П'єр.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...