Президент Токаєв заявив, що в Казахстані відновлено порядок після "спроби перевороту". Карателі вишукують "бойовиків" по всій країні

Путіну м'яко вказали на двері. Для переконливості силову допомогу запропонував і Пекін
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на сесії Ради колективної безпеки ОДКБ заявив про повне відновлення порядку в країні, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

Військові стережуть в'їзд до столиці Казахстану

"Повний порядок у Казахстані відновлено, загрози для безпеки країни відвернено, в рамках антитерористичної операції триває робота з виявлення осіб, які брали участь у злочинах…

Операція триває, коригуються плани з виявлення бойовиків, які застосовують нову тактику маскування, переодягаються в цивільний одяг, зголюють бороди тощо. Попереду велика напружена робота, долучаються ветерани правоохоронних органів і армії", - заявив Токаєв.

За словами президента Казахстану, на сьогодні до органів поліції доставлено "близько 8 тисяч осіб, і правоохоронні та спеціальні органи перевіряють їхню причетність до актів тероризму, вбивств, мародерства й інших злочинів".

Він заявив, що "вилучено 116 одиниць зброї".

За словами Токаєва, в Казахстані виконують "миротворчі завдання" 2030 військовослужбовців сил ОДКБ і 250 одиниць бойової техніки.

Він також заявив, що світовій спільноті буде надано додаткові докази підготовки та проведення терористичної агресії проти Казахстану.

Токаєв стверджує, що готувався державний переворот, організатори як привід використали невдоволення населення зростанням цін на автомобільний газ, але не відступили від свої планів навіть після задоволення цінових вимог мітингарів.

Пряма мова: "Ідеться про спробу державного перевороту. Тепер уже очевидно, що всі ці бойові дії координувалися з одного центру, ретельно спланована операція вступила у вирішальну фазу.

Про це свідчать синхронні напади на будівлі регіональної влади, правоохоронних органів, слідчі ізолятори, стратегічні об'єкти, банки, телевежу й телеканали. Захоплювалися аеропорти, перекривалися автомобільні дороги та залізниці, блокувалася робота швидкої допомоги та пожежників…

Під ширмою стихійних протестів розгорнулася хвиля масових заворушень. Як за єдиною командою проявилися релігійні радикали, кримінальні елементи, запеклі бандити, мародери та дрібні хулігани.

Соціально-економічні та суспільно-політичні вимоги відійшли на другий і третій план, про них забули. Слідом за цим розгорнулася гаряча фаза і почали діяти групи озброєних бойовиків, які чекали своєї години.

Стала очевидною головна мета – підрив конституційного ладу, руйнування інститутів управління, захоплення влади".


Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...