Президент України пожирає долари: Поляки спростували російський фейк про графіті з Зеленським у Варшаві (фото)

Графіті, яке нібито з'явилось на одній з вулиць Варшави, виявилось фейком. Про це повідомляє ukrayina.pl, передають Патріоти України.

Телеграм-канали російських ЗМІ та популярні кремлівські пропагандисти поширюють картинку, на якій зображене 3D-графіті з президентом України. Воно, за їхніми словами, нібито розташоване на одній із центральних вулиць польської столиці.

Проте, як з'ясувалося, ця картинка є фейком. Речник варшавської дільниці Воля Матеуш Вітчинський, де розташоване перехрестя вулиць Злотої та Іоанна Павла ІІ, зазначив, що картинка є «підробкою невисокої якості». За основу взяли стару світлину, яку зробили ще до ремонту перехрестя.

За словами Матеуша Вітчинського, попри те, що він живе у цьому районі і щодня проходить повз місце, вказане на картинці, він ніколи не бачив графіті. А також і не чув про можливу появу від місцевих жителів. Посадовець також надав фото, на якому можна побачити справжній вигляд перехрестя.

Джерелом фейку став Телеграм-канал російського імперського телеканалу «Царьград». Ним володіє один із наближених до путіна олігархів. Фейкове зображення з’явилося там 3 листопада. Вже наступного дня його масово почали піарити Телеграм-канали російських пропагандистів. Вони поширювали фото з невеликого телеграм-каналу «11 lipca», який ведуть польською мовою і має всього близько 150 підписників. Цей телеграм-канал створили 2 липня.

4 листопада фейк почали поширювати і проросійські користувачі Twitter на англомовну аудиторію.

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...

"За службу в "Азові": У Росії до 18 років колонії засудили полоненого українця

субота, 4 травень 2024, 20:29

У Ростові-на-Дону, що у РФ, Південний окружний військовий суд засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого українця Владислава Плахотника. Там його звинуватили у службі в українському батальйоні "Азов", який в Росії назвали терористичним. Про...