"Президент у 2014-му наказав здати Маріуполь": Пoрoшeнкo подає в суд на Гoрдoнa через заяву на ТБ (відео)

Народний депутат Петро Порошенко подає в суд на журналіста і телеведучого Дмитра Гордона в зв’язку з заявою, яка була зроблена в прямому ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” в минулу п’ятницю Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на заяву адвоката Порошенко Іллі Новікова. Прес-служба партії “ЄС” також цитує заяву адвоката, інформують Патріоти України.

За його словами, судовий позов проти Гордона стосуватиметься наклепу щодо заяви журналіста про “домовленість” Путіна і Порошенка, за якою нібито українські військові здали російським найманцям Маріуполь в 2014 році. “7 травня цього року в ефірі ток-шоу "Свобода слова" відомий журналіст Дмитро Гордон випустив на свободу деякі слова, які повинні мати наслідки. Саме він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий президент України Порошенко "вступив в злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної оборудки українській армії залишити Маріуполь", – заявив адвокат.

За словами Новикова, судовий позов буде підготовлено і офіційно направлено до суду найближчим часом. При цьому Порошенко буде вимагати від Гордона визнання недостовірними оприлюднених тверджень. За словами адвоката, в суді Гордону нададуть можливість довести його заяви, а не голослівно висувати звинувачення в рамках політичних ток-шоу. “У Гордона буде можливість повідомити, які у нього є докази, якщо вони є. Я думаю, що їх немає”, – зазначив Новіков.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...