Президент Венесуели заявив про анексію регіону Ессекібо у сусідній Гаяні та почав мобілізацію армії

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про створення нового штату в регіоні Ессекібо, який належить сусідній Гаяні. Також він відправив військовий контингент до Пуерто-Баріма на атлантичному кордоні Венесуели, неподалік від кордонів території, на яку він претендує. Про це повідомляє El Pais, передають Патріоти України.

Як пише видання, Мадуро вже призначив нову тимчасову владу в Ессекібо. Новоутворений штат має очолити генерал-майор Алексіс Родрігес Кабельо.

Також Мадуро представив нову офіційну карту Венесуели, яка включає Есекібо. Під час засідання Державної ради президент Венесуели також оголосив про низку заходів і майбутніх законів, покликаних закріпити за Каракасом володіння цією територією.

5 грудня Мадуро оголосив про низку заходів, які є підготовкою до виконання рішення референдуму щодо анексії Ессекібо.

4 грудня 95% громадян Венесуели підтримали на референдумі пропозицію влади приєднати багатий на нафту регіон Ессекібо, який перебуває у складі сусідньої держави Гайани.

Референдум проводився всупереч рішенню Міжнародного суду ООН, яке наказувало Венесуелі утриматися від будь-яких дій зі зміни ситуації в суперечці з Гайаною. 2015 року на території Ессекібо було відкрито багаті родовища нафти та газу і ситуація загострилася.

6 грудня Гаяна звернулася по допомогу до США та ООН через плани Венесуели щодо анексії.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...