Президент Зеленський проголосив запровадження Дня пам’яті захисників України

Відтепер щорічно 29 серпня Україна згадуватиме своїх захисників, котрі загинули через російську агресію на Донбасі

У своїй завершальній промові під час урочистостей на Майдані Незалежності президент України звернувся до присутніх сімей загиблих українських героїв, і оголосив, що відтепер 29 серпня щорічно відзначатимуть День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни, зазначають Патріоти України.

"Тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їхньої пам'яті мною підписано указ про встановлення Дня пам'яті захисників Україні, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України".

До такого кроку нового президента закликали ветеранські, волонтерські та інші громадські організації І саме 29 серпня, коли захисники України зазнали першого сильного удару від російських регулярних військ, котрі без проголошення війни перейшли кордон і вдарили по українцям під Іловайськом.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...