Президент Зеленський призначив колегу Сергія Лещенка керівником Центру протидії дезінформації

Анонсуючи початок роботи Центру, Володимир Зеленський зазначав, що у майбутньому він має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі, повідомляється на сайті президента, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні Україна на передовій, зокрема й на передовій боротьби з пропагандою", - наголошує Глава держави.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зауважив, що проблема протидії інформаційній війні та дезінформації вимагає скоординованих зусиль усіх державних органів, парламенту та громадянського суспільства, а також підтримки на міжнародному рівні.

"У питанні протидії дезінформації Україна тісно співпрацюватиме із західними партнерами, зокрема країнами НАТО, які вже мають певний досвід", - говорить Єрмак.

У свою чергу Лисенко наголосила, що цей орган "повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою".

6 квітня відбудеться представлення Центру протидії дезінформації за участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Що передувало: Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року, яке було введене в дію указом президента від 19 березня.

Довідка на сайті ОП. Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.

У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України.

До березня 2020 року обіймала посаду начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора.

Також працювала керівником проекту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР. З вересня 2020 року – директор департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ "Укрзалізниця".

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...