Президент Зеленський у День пам'яті захисників України нагородив званнями Герой України двох бійців, котрі загинули в боях з російськими окупантами 2014 року

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, зазначають Патріоти України.

Так званням Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно відзначений боєць Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Святослав Горбенко, позивний "Скельд".

Нагороду отримали батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна.

Боєць загинув 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, він був смертельно поранений осколком танкового снаряда.

Крім того, звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно присвоєне солдату Віктору Гурняку, котрий загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. Орден "Золота Зірка" з рук президента Володимира Зеленського отримали його батьки бійця - Петро Степанович та Марія Мирославівна.

Пряма мова президента: "Шість років, чотири місяці і один день – саме стільки часу минуло від нашої ініціативи присвоїти Віктору Гурняку звання Героя України.

28 квітня 2015 року на сесії Тернопільської міськради ми ініціювали звернення до президента України присвоїти Віктору Гурняку звання Герой України. Далі оформлення нагородної документації, проходження усіх формальностей та подання в Адміністрацію Президента і тиша… ні відмови ні рішення. Тодішній Голова Адміністації президента в лютому 2019 року на запит народного депутата надіслав відписку, що документи на розгляді.

Сьогодні заслужена нагорода в руках родини Вітька…"

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...