Президенту Німеччини сильно гикається останні тижні: Штайнмаєр розказав, що насправді містить "формула Штайнмаєра"

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що його формула містить спробу спростити процес виконання Мінських угод і не була написана під впливом Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

"Була ситуація на перемовинах у Парижі три роки тому, які проводилися на зустрічі нормандської контактної групи на найвищому рівні. Перемовини не просувалися, тому що насправді проєкти, які мали бути імплементовані після мінських угод, стали відомими... Але кроки, які мали бути зроблені обома сторонами, були занадто великими. Саме тому формула не містить нічого більше, ніж спробу зробити з великих кроків (запропонованих в угодах. - Ред.), які учасники конфлікту не хотіли робити, низку менших кроків, які, попри їх сутність та наслідки, досі треба узгодити", - заявив колишній міністр закордонних справ уряду Меркель.

Відповідаючи на питання ВВС, якою була роль Росії у створенні цієї формули і чи є правдивими слова Петра Порошенка, що вона "написана" у Кремлі, президент Німеччини спочатку зазначив: "По-перше, я не розумію ваше питання".

Але далі він розповів, як виникла "формула".

"Таким чином аргумент (про російський вплив. - Ред.) мене дивує, оскільки був присутній один з представників тодішнього президента (Порошенка. - Ред.)"

Ймовірно, зазначає видання, Штайнмаєр міг помилитися з точною датою чи місцем перемовин, оскільки зустріч в нормандському форматі у Парижі за участі лідерів чотирьох держав та очільників МЗС пройшла 2 жовтня 2015 року, тобто чотири роки тому. А у жовтні 2016 року зустріч у такому форматі відбулася у Берліні й вона була останньою.

Нагадаємо, Петро Порошенко не заперечував, те що Франк-Вальтер Штайнмаєр робив певну пропозицію, але наголошував, що Кремль її довільно інтерпретував і невдало намагався пропхнути у дорожню карту Мінських угод.


"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...