Президенти Литви та Польщі погодили спільні військові маневри в стратегічному Сувальському коридорі

У Північноатлантичному альянсі вважають, що цей регіон, вразливий для нападу російських військових, є однією із потенційно найбільш гарячих точок у Європі.

Литва та Польща проведуть спільні військові навчання на Сувальському перешийку, або коридорі, чиє розташування робить його вкрай вразливим у разі теоретичної агресії Росії на східному фланзі НАТО. Про це у понеділок, 22 січня, в спільному інтерв’ю Delfi заявили президенти країн Гітанас Науседа та Анджей Дуда.

За їх словами, навчання можуть пройти вже в квітні цього року. Верховні головнокомандувачі обох держав наголосили, що вразливість цієї ділянки непокоїть весь Північно атлантичний Альянс.

"Сувальський коридор є частиною стратегічних планів НАТО, і, звичайно, не тільки ми говоримо про Сувальський коридор та його обороноздатність", - зазначив Науседа.

Дуда запевнив, що в Польщі до захисту коридору ставляться дуже серйозно, і вживають відповідних заходів.

"В останній рік ми відновлюємо обороноздатність Польщі саме на сході нашої країни. Саме там створюються нові підрозділи, збільшуються можливості тих підрозділів, які весь час перебували в Бартошицях, Граєві, та інших місцевостях. Ми посилюємо польську військову присутність, ми посилюємо охорону кордону як польсько-білоруського, так і польсько-литовського", - сказав він.

Сувальський коридор - ділянка суходолу вздовж кордону між Литвою та Польщею завдовжки сотні кілометрів, що відділяє Калінінградську область Росії від Білорусі. У Північноатлантичному альянсі вважають, що цей регіон, вразливий для нападу російських військових, є однією із потенційно найбільш гарячих точок у Європі.

План ворога провалився: Ударні дрони ЗСУ зупинили бойові мотоцикли окупантів, на яких вони штурмували Новомихайлівку (відео)

четвер, 9 травень 2024, 7:22

ЗС РФ використали колону з восьми мотоциклів і трьох бронемашин для прориву під Вугледаром. Однак спроба була марною завдяки успішним скидам з безпілотників, розповіли бійці ЗСУ. . Ударні дрони ЗСУ поцілили по зграї російських бойових мотоциклів, які ...

У Росії виникли проблеми з ракетами з КНДР - половина вибухнула у повітрі

четвер, 9 травень 2024, 6:48

Близько половини північнокорейських ракет, якими Росія вдарила по Україні, не долетіли до цілі. Відсоток несправності високий. Про це у коментарі Reuters розповіли в Офісі генерального прокурора України. За словами Офіса, всього прокурори вивчили уламк...