Прямо як в часи адміністрування Банковою Медведчука та Портнова: Нацполіція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі

Олексій Мацука осоромився запровадженням огидних прийомів домайданівської журналістики Головне управління Національної поліції у Києві не знайшло підстав для відкриття кримінального провадження щодо "темників" у державному інформаційному агентстві "Укрінформ".

Про відповідь поліції на депутатське звернення голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослава Юрчишина повідомила "Українська правда".

"Згідно зі статтею 214 КПК України підстав для внесення відомостей, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення за фактами, зазначеними у вашому зверненні, не виявлено", - відповіла поліція.

29 травня на УП вийшла публікація "Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ".

У публікації УП йдеться про те, що Олексій Мацука на посаді гендиректора Укрінформу поширював серед журналістів видання "темники" - списки бажаних спікерів та тих, кого записувати заборонено.

А призначити на посаду керівника Мацуку запропонував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, з інформації у публікації.

31 травня Комісія з журналістської етики виключила Мацуку через поширення "темників" в агентстві. Перед цим, 24 травня, він заявив, що завершує роботу в Укрінформі.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що за фактами щодо ситуації в Укрінформ звернеться до Офісу генерального прокурора.

Новим гендиректором Укрінформу став Сергій Череватий.

Кореспондент Укрінформу Юрій Стригун, який розповів про "темники" у державному інформаційному агентстві, отримав повістку.

У красунчика Еммануеля нова президентська автівка: Емманюель Макрон пересів на спортивний кросовер Renault (фото)

вівторок, 16 липень 2024, 20:59

Емманюель Макрон отримав новий службовий автомобіль. На парад до Дня взяття Бастилії президент Франції прибув на спортивному кросовері Renault Rafale. Про автомобіль розповіли на сайті автовиробника, зазначають Патріоти України. Президентське авто Емма...

Прямо як в часи адміністрування Банковою Медведчука та Портнова: Нацполіція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі

вівторок, 16 липень 2024, 20:15

Головне управління Національної поліції у Києві не знайшло підстав для відкриття кримінального провадження щодо "темників" у державному інформаційному агентстві "Укрінформ". Про відповідь поліції на депутатське звернення голови Комітету Верховної Рад...