Прямо на "Шлаковій горі": Окупанти облаштували нову точку для корегування обстрілів "Азовсталі"

Прикриваючись режимом тиші, росіяни влаштували нову точку для корегування обстрілів та ведення снайперського вогню по заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Окупанти організували собі таку точку на "Шлаковій горі". Транспортування почалось одразу після завершення обстрілів о 7 ранку, повідомляють Патріоти України.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко наголосив, що кожну паузу окупанти використовують для посилення власних позицій для штурму Азовсталі. Тож він висловив сподівання, що українських захисників вдасться якнайшвидше евакуювати з території заводу.

"Щиро сподіваюсь, що другий етап евакуації, анонсований Президентом з "Азовсталі" надасть можливості врятувати наших Захисників", – написав Андрющенко.

Азовцям терміново потрібна допомога

На території заводу більш ніж 500 поранених військових, яким терміново потрібна медична допомога. На заклики української влади евакуювати з території заводу й захисників Маріуполя в ООН заявили, що не можуть взяти на себе відповідальність за порятунок військових або поранених з "Азовсталі".

6 травня активісти створили петицію, де вимагають ООН та світових лідерів негайно розпочати евакуацію всіх цивільних, поранених, тіл загиблих та українських військових із заблокованого Маріуполя. Тим часом рахунок йде на години. Українські захисники тримаються з останніх сил – вони не мають належного лікування й у них вже добігають кінця запаси їжі. А сили противника значно переважають.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...