Про безпеку ані слова? Німеччина підготувала варіанти компенсацій Україні за "Північний потік-2"

Німеччина підготувала кілька варіантів пропозицій щодо компенсації Україні на випадок втрати ролі транзитера газу через відкриття газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє Der Spiegel, не вказуючи джерело своєї інформації, передають Патріоти України.

За даними видання, якщо домовленості Німеччини і США за темою "Північного потоку-2" будуть досягнуті, то вони можуть передбачати допомогу Україні в енергетичній сфері. Зокрема, акцент робиться на те, що цю суперечку можна вирішити, запропонувавши Україні компенсацію.
"Ще кажуть про можливу обіцянку з німецької сторони вкласти мільярди в ремонт абсолютно зношеної газотранспортної мережі України", - йдеться в статті. Також Берлін може запропонувати Києву залучення в проекти водневої енергетики і транзиту в Європу водню.
Як повідомлялося, американська та німецька влада збираються домовитися про зобов'язання по зміцненню енергетичної інфраструктури України і компенсацію транзитних зборів, які вона може втратити через запуск "Північного потоку-2". Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде вимагати компенсацій у разі запуску магістрального газопроводу "Північний потік-2" за двома принципами. Йдеться про забезпечення безпеки та виконання Мінських угод.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...