"Про формування ударного угруповання не йдеться": Злий Одесит - про метушню в Білорусі

На аеродромі "Зябрівка" наразі концентрується досить великий контингент російських окупаційних підрозділів. Однак це не свідчить про наступ з території Білорусі. Підрозділи, які розташовані на аеродромі не використовуються під час штурмових дій. Про це розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

Які сили Росії перебувають в Білорусі

За його словами, там сконцентровано екіпажі зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400, зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир-С1. А також персонал для керування та обслуговування комплексів РЕБ та РЛС.

Це свідчить про те, що на території Білорусі йде концентрація досить серйозного угрупування протиповітряної оборони. Її засоби країна-агресорка може використовувати не тільки для того, щоб завдавати ударів по повітряних об'єктах, але і для ударів по поверхні, зокрема території України.

Як приклад, це можуть бути С-300, перелаштовані з класичного використання зенітно-ракетного комплексу на використання у форматі тактичної зброї.

Чи є загроза наступу з території Білорусі

"Не можемо говорити про те, що вони дійсно станом на сьогодні формують якесь угрупування для наступу з території білорусі на територію України", – зауважив Коваленко.

Військовий оглядач пояснив, що окупанти наразі не мають наступального ресурсу. Першочергово вони накопичують сили, щоб завдавати ракетні удари. Аналогічна ситуація спостерігається не тільки на білоруському плацдармі, але й в інших областях Росії, зокрема Бєлгородській.

"Може відновитися процес обстрілу території України з Білорусі, а саме наступальні дії не будуть відбуватися", – наголосив Коваленко.

Джерело: 24 канал

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...