Про ліцензування, штрафи та репресії: Нардепка зі "Слуги народу" переконує у адекватності провладного законопроекту про ЗМІ

Народна депутатка, одна з авторів законопроєкту про медіа Євгенія Кравчук взялася пояснювати основні положення законодавчої ініціативи "слуг" щодо обмежень та нових податків для медіа, зазначають Патріоти України. Все робиться, звісно, щоб українці отримували кращий продукт, наполягає представниця влади.

"Не читав, але засуджую. Цього разу мова не про Пастернака, а про медіа-закон, який ми з колегами вчора зареєстрували у Верховній Раді – 2693. Це рамковий законопроект, який фактично кодифікує та осучаснить усе українське медійне законодавство, яке "застрягло" в кращому випадку у 2000-них роках.", - написала у Кравчук у Facebook.

За словами Кравчук, одним із міфів є те, що закон змусить всіх отримувати ліцензії. Насправді ж ж ліцензуватися будуть лише мовники із радіочастотним ресурсом: FM-радіо та так зване T2.

Це створюється для того, "щоб глядачі та слухачі отримали найкращі пропозиції".

Наступним міфом є початок безконтрольних заборон на поширення онлайн-медіа, штрафи та репресії.

Як стверджує нардепка, система санкцій, згідно закону, змінюється. Спочатку медіа отримає припис з вимогою усунути порушення. Надалі, якщо випадки порушень будуть повторюватись, буде застосовано штраф. "Найбільш жорстка санкція застосовуватиметься виключно судом", – пояснила Кравчук.

Окрім цього, авторка медіа-закону наголосила, що проєкт розроблявся Комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. До обговорення також залучались медіа-експерти, представників профільних напрямів у міжнародних організація, журналісти "та всі, хто виявляв цікавість".

За словами Кравчук, Закон "Про медіа" є окремим від законопроєкту "Про дезінформацію". Останнім займається Мінкульт.

"Слуга народу" також наголосила на тому, що Законом "Про медіа" не передбачається політика "згортання захисту української мови".

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...