Про позбавлення громадянства Порошенка і Баканова: У мережі поширили фейковий "указ Зеленського" (фото)

На інформаційному фронті також триває війна. Тому треба чітко перевіряти інформацію, щоб не натрапити на фейки, які поширює ворог, радять Патріоти України.

Зокрема, нещодавно в соцмережах поширили неправдивий документ. Він на вигляд був як нібито "указ" Володимира Зеленського про те, що він позбавив громадянства п'ятого президента Петра Порошенка.

"Без громадянства" залишився не тільки Порошенко

Та він не єдиний, про кого йшлося у фейковому указі. Також в "документі" вказували, що громадянства позбавили:

  • екскерівника СБУ Івана Баканова
  • мера Дніпра Бориса Філатова
  • ексомбудсмена Людмилу Денісову
  • підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука
  • дружину кума путіна Оксану Марченко та інших.

Виявилося, що "указ" в реальності – це фейк. Вказали його номер "502/2022", дату – 23 липня 2022 року. Саме такий номер був на документі, який ЗМІ поширили раніше щодо позбавлення громадянства інших осіб. Але дата на тому документі – 18 липня 2022 року.

Та це не все, що видало зловмисників. Адже в "офіційному документі" помилилися і написали назву столиці "Киїеві". Також в Дніпрі кажуть, що мера Бориса Філатова громадянства не позбавляли.

Зеленський позбавляє громадянства

  • Були припущення, що Зеленський позбавив українського громадянства Ігоря Коломойського, що наробило багато шуму. В реєстрі Державної міграційної служби для перевірки паспортів паспорт олігарха вже значиться як недійсний.
  • Звідси витікали побоювання, що таким чином Коломойський може уникнути потрапляння в реєстр олігархів. Натомість секретар РНБО Олексій Данілов запевняв, що громадянство не має до реєстру стосунку. Адже в нього потрапляють навіть іноземці, які мають бізнес в Україні і яких можна вважати олігархами.
  • Також був випадок, коли очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан намагався в'їхати в Україну. Прикордонники забрали у нього український паспорт. Йому повідомили, що його українське громадянство припинене, але не показали йому жодних документів, які можуть це підтвердити.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...