Про причини нескладно здогадатись: Міноборони РФ провалило запуск важкої ракети-носія "Ангара-А5"

Космічні війська ВКС РФ 27 грудня 2021 року виконали із космодрому "Плесецк" пуск ракети-носія важкого класу "Ангара-А5", це був третій пуск в історії цієї ракети, інформують Патріоти України.

За програмою пуску, розгінний блок "Персей" мав вивести на орбіту висотою 36 тисяч кілометрів гарабитно-масовий макет корисного навантаження масою 2,6 тонн.

Міноборони РФ заявило, що "розгінний блок "Персей" штатно відділився від третьої ступені ракети-носія "Ангара-А5" та почав вивід гарабитно-масовий макет корисного навантаження на заплановану орбіту. Але офіційних повідомлень про успішний вихід блоку "Персей" на заплановану орбіту так і не було.

Автори рoсійського "Центру анализа стратегий и технoлoгий" (ЦАСТ) на шпальтах свoгo неoфіційнoгo блoгу bmpd пишуть, що вивід блоку "Персей" на заплановану орбіту насправді був провалений.

За даними іноземних джерел, замість планових чотирьох запусків силової установки "Персея" відбувся лише один. Тому замість орбіти висотою 36 тисяч кілометрів блок "Персей" вийшов на орбіту лише в 200 кілoметрів. За поточними розрахунками, протягом місяця блок "Персей" остаточно зійде з цієї орбіти та згорить у щільних шарах атмосфери.

Зазначається, що попередні два пуски ракети "Ангара-А5" відбулись 23 грудня 2014 року та 14 грудня 2020 року відповідно, обидва пройшли успішно. Блок "Персей" мав бути задіяний для другого пуску ракети "Ангара-А5", чому запуск блоку був відкладений – невідомо.

Автори bmpd припускають, що причина провалу третього пуску ракети "Ангара-А5" - саме технічні неполадки в блоці "Персей".

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...