Про скандал з захисними костюмами для медиків. "Ви дійсно вірите, що Степанов щось закупив?": Зеленський пояснив, як держава наразі завозить засоби боротьби з пандемією (відео)

Президент Володимир Зеленський наразі не має претензій до роботи міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Про це він сказав 6 червня, спілкуючись із журналістами, та пояснив звідки взялися засоби захисту, про котрі говорять, що вони придбані за завищеною ціною, зазначають Патріоти України.

«Ви дійсно вірите, що Степанов зараз щось закупив? Давайте так, я почну з того, як... Кожного ранку в нас є селектор, скажу вам чесно. Кожного ранку о 10 чи 11 президент, прем’єр-міністр, всі урядовці, всі правоохоронні органи, санітарний лікар, РНБО - це такий великий селектор. З початку пандемії ми це почали... І щодня довгий час ми сваримося зі Степановим, нормально, конструктивно, через те, що МОЗ бюрократично настільки складний і неповороткий, що не може нормально нічого швидко закуповувати. І так було багато років. Тому все купували ми. В офісі в нас був цей фонд і в офісі ми все купували», – сказав президент.

Наразі, за його словами, МОЗ має чіткий план закупівель. На зауваження журналістів, що Степанова звинувачують у закупівлях закордонних захисних костюмів для медиків удвічі дорожче, ніж українські аналоги, Зеленський заявив, що «Степанов не міг це робити».

«Зараз всі як на пожежі, всі борються. Я навіть не знаю його кадрової політики. Чесно скажу: ніхто з нас і Степанов ще не може добігти до структурних змін в МОЗ. Тому що він кожного дня щось там робить. Жодне міністерство через COVID – я вам скажу, ми так домовилися, що цей Кабмін витримає в тому складі, в якому він є, доти, доки ми не побачимо презентацію кожного міністерства. І так як всі займаються COVID і нічим іншим, в людей просто немає часу презентувати, хоча там все готове», – додав він.

26 травня агенція Reuters повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує тендер на постачання 71 тисячі захисних костюмів для медиків. За даними медіа, державне підприємство «Медичні закупівлі України» провело тендер і надало контракт підприємству «Текстиль-контакт», яке вже постачало такі костюми в лікарні. Однак Кабінет міністрів скасував цю угоду, заявивши, що ці костюми не надають необхідного захисту і не мають належної сертифікації. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив агентству, що «замість костюмів біологічного захисту закуповувалися робочі комбінезони для малярів».

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...