Про війну воліють не говорити: Аналітики пояснили, навіщо РФ оголосила контртерористичну операцію у своїх областях

Росія, ймовірно, оголосила контртерористичну операцію (КТО) для пом’якшення наслідків українського вторгнення в Курську область. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики зазначають, що таке рішення має на меті запобігти внутрішній паніці та зменшити негативну реакцію. Аналізуючи ситуацію, експерти зазначають, що вибір КТО замість оголошення війни або воєнного стану дозволяє уникнути більш серйозних обмежень, таких як заборона мітингів, введення комендантської години та організація виробництва оборонних матеріалів.

Відзначено також, що адміністрація президента Росії порадила депутатам і сенаторам не коментувати ситуацію в Курській області або обмежити обговорення лише офіційними заявами.

Деякі російські воєнкори закликали Кремль оголосити війну Україні та критикували владу за відмову від військового стану. Вони вважають, що оголошення воєнного стану дозволило б вжити рішучіших заходів для забезпечення оборони. Російський диктатор Володимир Путін уникнув цих дій, щоб не викликати внутрішнього невдоволення, яке могло б загрожувати стабільності його режиму.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...