"Про внутрішньоукраїнський конфлікт": У Кремлі розповіли свою версію розмови Путіна з Зеленським

Президент РФ нібито прямо поставив питання - чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості.

Телефонну розмову президента України Володимира Зеленського і президента РФ Володимира Путіна прокоментували в Кремлі, підкресливши, що ініціатива виходила від української сторони, передають Патріоти України.

У повідомленні на сайті Кремля йдеться, що під час бесіди були обговорені «різні аспекти врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту». Прес-служба російського президента підкреслила, що Путін «акцентував на важливості повної і безумовної реалізації мінського" Комплексу заходів "і рішень, прийнятих на самітах в "нормандському форматі", в тому числі в Парижі 9 грудня 2019 року».
Глава Кремля нібито прямо поставив питання - чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості. У розмові двох президентів були порушені також питання, що стосуються підтримки стійкого режиму припинення вогню, подальшого розведення сил і засобів на лінії зіткнення і робіт з розмінування.
Обговорювалося питання обміну утримуваними особами - сторони готові продовжити роботу в цьому напрямку. Йдеться про те, що Путін нагадав про майбутнє 75-річчя перемоги на фашизмом, внесок всіх народів СРСР в розгром нацистської Німеччини та вказав «на неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни».
Нагадаємо, перед цим Зеленський розмовляв з Путіним по телефону після «великого обміну». Темою бесіди стало взаємне звільнення утримуваних осіб, яке відбулося 29 грудня, 2019 року, а також укладення контракту на транзит російського газу по території України.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...