Про загрозу "кремлівського коня": Зеленський розповів про статус ОРДЛО у новому законі, що мають прийняти до кінця року і компроміси, на котрі готовий піти

На регіональний статус російської мови можна піти, переконує голова держави

Закон про статус Донбасу не може передбачати автономію окупованих зараз територій, заявив президент України Володимир Зеленський. Такою була відповідь Зеленського на запитання під час спілкування з журналістами на фудмаркеті у Києві, зазначають Патріоти України.

Журналіст "Настоящего времени" запитав, які ініціативи президента можуть бути реалізовані в законі про "особливий статус Донбасу" і чи можуть непідконтрольні зараз території отримати автономію.

"Ми не можемо в цьому законі говорити про автономію. Найголовніше – обговорювати те, що ми не можемо робити, а не те, що ми можемо.

Я знаю, що там є гуманітарні питання, що будуть обговорюватися питання з приводу мови – щоб вони мали там, не знаю, регіональний статус російської мови.

Я думаю, що багато компромісів гуманітарних, про які ми можемо говорити. Виносити до нашого суспільства – і будемо вирішувати, що коштує продовження війни і що не має високої ціни, на що ми можемо погодитися і на що ми не можемо погодитися", - заявив голова держави.

"Зараз обговорювати закон про особливий статус немає сенсу. Немає поки що цього закону. Немає поки що рамки. Є "червоні лінії", про які ми можемо говорити. Вони ніяк не відрізняються від "червоних ліній" в цілому "нормандського формату" і "нормандського процесу.

Я знаю, що є багато питань, які раніше ставилися до умов закону про особливий статус – але мені здається, вони самі собою вирішаться через те, що країна вирішила йти шляхом децентралізації. Там багато питань, думаю, знімуться. Сам пакет законів про децентралізацію по всій Україні вирішує багато з цих питань"", - наголосив Зеленський.

"Я думаю, що будуть ще якісь питання, пов'язані з особливістю відносин між тимчасово окупованими територіями і Російською Федерацією. Я впевнений, що з того боку ми будемо чути це. Давайте почуємо. Іноді краще мовчати, ніж говорити. Давайте почуємо, а потім будемо приймати рішення

Ми не підписуємо закон про особливий статус, якого немає в нормандському форматі", - завершив президент.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...