Про закон забули? У Миколаєві депутати захотіли виступати російською і зробили мера "перекладачем" (відео)

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич став перекладачем для депутатів, які вирішили виступати російською мовою під час сесії міської ради. Так, на засіданні 2 лютого він почав синхронно перекладати українською виступ депутата від ОПЗЖ Владислава Чайки. Про це повідомляє місцеве видання "НикВести", передають Патріоти України.

Як видно з кадрів, Чайка взяв слово, щоб внести до порядку денного сесії один із проєктів рішення. Він почав говорити російською, після чого присутні в залі активісти зробили йому зауваження.

"Послухайте, я можу говорити як українською мовою, так і російською. Для мене немає ніякої різниці. Ми зараз займаємося не політикою, а економікою", – відповів на це депутат. У ситуацію втрутився мер, нагадавши, що згідно із законом "Про забезпечення функціонування української мови як державної", депутати повинні виступати українською.

Чайка заявив, мовляв, Конституцію не порушує. Водночас зазначив, що його батьки розмовляли і думали російською, отже, і він "залишить за собою право говорити тією мовою, якою хоче".

Сенкевич сказав, що не проти, але коли Чайка почав говорити по суті сесії, мер синхронно став перекладати його слова українською. "Перекладайте. У нас є перекладач, тому нічого страшного", – відповів депутат.

Після цього Чайка продовжив говорити українською і запропонував внести до порядку одне з питань, але перейшовши до наступного, знову заговорив російською. Так депутат весь час "стрибав" з однієї мови на іншу, а мер його перекладав. Пізніше Сенкевич почав перекладати виступ і колеги Чайки з ОПЗЖ Олександра Медведєва. "Я не знаю, скільки коштують послуги перекладача-мера. Це ми окремі розцінки складемо. За рахунок тих премій, які він собі виписує", – обурився депутат.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...