Про знищення не йдеться, що б не кричали в Росії: У мережі показали фото перших пошкоджених на фронті HIMARS

У США зафіксували повернення двох установок високомобільної реактивної системи залпового вогню M142 HIMARS, які зазнали пошкоджень на фронті в Україні. Їх вивантажили з літака Ан-124 у міжнародному аеропорту Гаррісберга, штат Пенсільванія, передають Патріоти України.

Фото 12 лютого 2024 року опублікували в соцмережі X (колишній Twitter) кілька OSINT-акаунтів. Там підкреслили, що на техніці видно сліди від обстрілу, але очевидно, що не йдеться про її знищення.

"Інші їхні фотографії та відео стали відомі, тому мені зручніше публікувати їх зараз", – йдеться у пості Keystone Intel, маючи на увазі, що знімки установок були зроблені раніше.

За словами OSINT-дослідників, на одній із машин обидві передні шини спущені, а лобове скло з боку пасажира та область кабіни, ймовірно, постраждали від обстрілу.

"Ці чорно-білі квадрати, схоже, є слідами влучань снарядів", – вказали вони.Один із авторів підкреслив, що він не знає, де саме приземлився літак із технікою, але додав, що покаже більше фотографій найближчим часом.

В акаунті TieDye Intel зазначається, що вивантаження двох HIMARS із літака Ан-124 авіакомпанії "Антонов" помітили саме в аеропорту Гаррісберга.

Там припустили, що одна із систем могла зазнати пошкоджень від близького вибуху, а друга – підірватися на міні. Подробиці не розголошуються ні українською, ні американською сторонами.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...