"Проблем не було. Тепер будуть": Путін почав погрожувати Фінляндії

Російський диктатор Володимир Путін пригрозив Фінляндії «проблемами» через її вступ у НАТО. До цього, за його словами, у країн були «найсердечніші відносини». Про це диктатор заявив в інтерв'ю російському пропагандисту Павлу Зарубіну, передають Патріоти України.

«Затягли в НАТО Фінляндію. У нас що, були з Фінляндією якісь суперечки? Усі суперечки, зокрема й територіального характеру, у середині 20 століття — усі вже вирішені. Найсердечніші були стосунки. Проблем не було. Тепер будуть», — сказав Путін.

За його словами, через вступ Фінляндії до НАТО Росія створюватиме Ленінградський військовий округ та буде концентрувати там військові підрозділи. Водночас російський диктатор заявив, що країна-агресорка не планує воювати з альянсом, а заяву президента Сполучених Штатів Джо Байдена про «ймовірний напад на НАТО» Путін назвав «нісенітницею».

«Росія не має жодних резонів, жодних інтересів — ані геополітичного, ні економічного, ні політичного, ні військового — воювати з країнами НАТО. Ми не маємо з ними жодних територіальних претензій, не маємо бажання зіпсувати з ними стосунки. Ми зацікавлені у розвитку відносин», — сказав президент країни-агресорки.

4 квітня Фінляндія офіційно приєдналася до НАТО, ставши 31-ю країною-членом Північноатлантичного Альянсу. Вступ країни до Альянсу збільшить протяжність довжину кордону Росії з НАТО вдвічі — на 1340 кілометрів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...