"Проблема номер один". Під час навчань українських військових на Заході не вистачає компетентних перекладачів, - Financial Times

Нестача компетентних перекладачів є головною проблемою, що уповільнює процес навчання українських військових на Заході, пише Financial Times, передають Патріоти України.

"Перекладачі – це проблема номер один", – сказав голландський бригадний генерал, заступник керівника багатонаціональної навчальної місії ЄС, яку було створено в листопаді 2022 року для навчання українців Мартін Бонн.

У статті сказано, що Київ і західні столиці надають перекладачів, які часто відчувають труднощі з необхідним словниковим запасом.

За словами Бонна, великою проблемою є переклад слів, що використовуються у військовому або технічному контексті. "Слова, які ніхто не використовує в повсякденному житті", – сказав він.

За словами інструкторів, вік і здібності солдатів, які прибувають, часто різняться. Одному добровольцю, який прибув до Німеччини, був 71 рік.

Видання пише, що європейські інструктори високо оцінили «величезну мотивацію» українців, незважаючи на стрес, пов’язаний із війною.

До кінця року 10 тисяч українських солдатів пройдуть навчання в Німеччині, що є частиною ширшої програми Заходу з оснащення українських збройних сил танками, артилерією та системами ППО, в рамках якої 63 тисячі новобранців Київ направив до навчальних таборів у Європі та США.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...