"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевдонімом Флеш в інтерв’ю "Главкому", передають Патріоти України.

«Проблема у тому, що аби щось знищити у нас, треба це вислідити. Але навіть жодні інформатори не дають можливість коригувати вогонь, тож візуально росіяни бачать цілі зі своїх безпілотників. І є відео з усіх ракурсів, як вони їх знищують. Це все дуже сумно, бо те, що росіяни залітають у наш тил на 50 км, – це повна ж..па взагалі», – розповів він та наголосив, що як тільки росіяни помічають якусь ціль – туди прилітає «Іскандер».

Бескрестнов додав, що безпілотники окупантів необхідно збивати, оскільки в іншому випадку ворог нахабніє і завершується це плачевно. Він підкреслив, що для збиття таких російських БПЛА як «Орлани» та «Елерони» потрібне специфічне ППО, до якого у ЗСУ не вистачає боєприпасів, але можливо визначати ворожі дрони засобами радіорозвідки та робити відповідні корективи.

«Наприклад, якщо ми бачимо, що над якоюсь точкою протягом цілої години кружляє такий дрон, то маємо розуміти, що треба звідти звалювати і все прибирати. Якщо той же Patriot буде в русі, то жоден «Іскандер» в нього не влучить, а «Ланцет» туди не долетить», – повідомив фахівець зі зв'язку.

Сергій Бескрестнов наголосив, що у разі тривалого перебування російського безпілотника у наших військових в тилу, треба скасувати усі збори особового складу, не виводити техніку з ангарів та не фіксувати логістику.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...