"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП".

"Проблема в тому, що вихід на кордони 1991 року не обов'язково означає перемогу - це велика проблема. Тому що Росія не припинить воювати... Повна перемога для України - це створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні", - зазначив він.

На запитання, чи може такою "ситуацією" стати вступ до НАТО, експерт зауважив, що поки що це теж не гарантія від усього, бо досі ніхто не знає, наскільки Альянс насправді готовий захищати всіх своїх членів: "Однозначно вступ до НАТО необхідний. Тому що зараз це якраз найкраща гарантія безпеки з тих, що є. Зараз ми й близько не маємо нічого подібного".

Однак, за його словами, НАТО не хоче воювати з Росією: "Альянс категорично не хоче втягуватися в цю історію". Також Мараєв вважає, що Росія за фактом уже зазнала дуже важкої поразки, тому що повністю провалила свій бліцкриг: "Вона повністю зганьбилася як друга армія світу. Але проблема в тому, що Україна ще не виграла".

"Далі все залежатиме від розвитку ситуації": Експерт назвав три точки, де наступатимуть окупанти

неділя, 6 жовтень 2024, 12:28

Російські окупанти намагатимуться якомога швидше розвинути наступ у трьох точках: Курахівський, Покровський та Куп'янський напрямки. Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "24 Каналу", які завдання спробує виконати в...

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...