Проблеми Кремля наростають: У Росії закінчується критично важлива для виробництва зброї мікроелектроніка

Російський військово-промисловий комплекс відчуває дефіцит критично важливої мікроелектроніки через введені Заходом санкцій. Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеемо на зустрічі країн, що вводять економічні обмеження щодо Росії, передають Патріоти України.

Він зазначив, що наразі РФ не може отримати доступ до передових технологій і до західних фінансових систем, що обмежує можливості російської оборонної промисловості виробляти зброю, а також замінювати те, що було знищено під час війни.

"У Росії закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для їх військово-промислового комплексу, і російські чиновники стурбовані тим, що їм не вистачає іноземних компонентів", - зазначив Адеемо.

Крім того, два найбільших російських виробника мікроелектроніки були змушені тимчасово призупинити виробництво через відсутність критично важливих іноземних технологій. Також Адеемо підкреслив, що США готові вводити санкції проти країн, які постачають Росію боєприпасами або підтримують російський ВПК.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...