Проблеми росіян тільки починаються: Журналісти порівняли ціни у магазинах РФ до війни та після її початку (відео)

Проблеми в житті росіян тільки починаються. У порівнянні з довоєнними цінами товари в РФ в основному подорожчали. Про це йдеться в сюжеті журналістів FreeДом, передають Патріоти України.

Так, йогурти в супермаркетах Росії в довоєнний час можна було купити по 36 рублів, зараз - 59; яблука коштували 100-120 рублів, зараз дешевше 120 не купиш.

Пральні машинки, які російські військові крали в Україні, обійдуться зараз в 26 тисяч, раніше вони були по 12 тис. Стара ціна кухонного столу - 2 тис. 499 рублів, нова - 3 тис. 300.

За словами експертів, іноземні компанії не хочуть платити в РФ через загрозу санкцій і через проблеми з проведенням платежів. Компанії йдуть з Росії добровільно, адже їх почнуть в іншому випадку бойкотувати багато країн.

Окрема тема - це безробіття в РФ. З липня минулого року по березень 2022-го кількість безробітних досягає 3 млн 250 тисяч осіб, за даними Росстату. З війни нібито нічого не змінилося, хоча насправді приховане безробіття катастрофічно зростає.

За прогнозами експертів, реальні зміни на ринку праці РФ будуть вже з осені, і до кінця 2022-го року досягнуть масштабів, які вже в Кремлі не зможуть ігнорувати.

Економіст Сергій Гурієв каже, що зарплати навіть у державному секторі будуть, м'яко кажучи, невисокі. Він прогнозує, що в найближчі роки в РФ будуть проблеми з бізнесом, з освітою, з сектором послуг, заснованих на знаннях.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...