"Проблеми величезні": Товариш Гіркіна поскаржився, що війська Путіна кидають своїх помирати в полях (відео)

Російський блогер Максим Калашников (справжнє ім’я Володимир Кучеренко) раптово заявив про справжній хаос, який коїться у лавах армії РФ, що воює проти України. Він вказав на "просто величезні" проблеми з евакуацією поранених із поля бою, передають Патріоти України.

Також стверджував, що іноді, тікаючи від обстрілу, російські військові задавлюють товаришів власною бронетехнікою. Відео його скарг опублікував український журналіст і блогер Денис Казанський.

"Друг Стрєлкова-Гіркіна (російський терорист Ігор Грікін (Стрєлков). – Ред.), блогер Максим Калашников скаржиться на повний хаос у російській армії", – підписав він ролик, на якому пропагандист сидить на тлі відеоряду з розбомбленого окупантами, ймовірно, Маріуполя та каже, як усе погано у військах Путіна.

На кадрах росіянин стверджує, що це "хлопці" з фронту йому розповіли, як їх кидали у бій прямо "на кулемети супротивника". За їхніми словами, вони не евакуйовують своїх поранених і кидають їх помирати в полях, а іноді в паніці під час відступу навіть давлять бронетехнікою.

"Позначали артпідготовку, виїжджала броня – як правило, БМП – висаджували людей і вперед. БМП, щоб її не спалили, іноді так швидко давала задній хід (а огляду заднього немає), що інколи своїх давила", – навів приклад Калашников.

Він зазначив, що втрати у лавах ЗС РФ дуже великі. Багато поранених загарбників гинуть, тому що їх не можуть винести з поля бою."Я наслухався дуже багато страшних історій… Мобілізовану піхоту в Луганську минулого року поклали дуже сильно. В атаках люди поранені, а вивести… Ось там валяються", – сказав пропагандист.

Ще він стверджує, мовляв, люди вигоріли, воюють "з примусу" і жодного сенсу в тому, що відбувається, нібито вже не бачать. "Ось пам’ятаєте, Стрєлков повернувся восени минулого року і сказав, що війна йде за інерцією – у людей крила зникли. І я сам бачив ці настрої", – підсумував Калашников.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...