Пробив її час. "Зупиніться, або вас зупинять люди!": Тимошенко звинуватила владу Зеленського у непрофесійності і вимагає зменшити тарифи втричі

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагає припинити знущання з українців і постачати людям газ за цінами, не вищими за ті, за якими його було закачано у підземні сховища влітку. Це дозволить знизити вартість блакитного палива втричі – й автоматично здешевить і опалення, і електроенергію. Про це йдеться у дописі голови "Батьківщини", який вона розмістила на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

Тимошенко зауважила, що люди розуміють те, що влада їх вчергове обманула. Українці по всій країні виходять на масові мітинги, перекривають дороги з вимогою знизити тарифи. Ці вимоги є справедливими та обґрунтованими – адже людям просто не залишили вибору. Голова партії висловила обурення тим, що чинний уряд, ухвалюючи свої рішення, взагалі не прогнозує їхніх наслідків.

"В час, коли всі наші країни-сусіди, розуміючи наскільки суттєво пандемія вдарила по добробуту громадян, зменшують ціну енергоносіїв, – в Україні навпаки збільшують. Може, ми пропустили момент, коли українці стали найзаможнішими серед європейців, і з них тепер можна дерти три шкіри?" – додала вона.

Тимошенко нагадала про досвід власного уряду, який впорався з усіма викликами, зберігаючи тарифи мало не ВДЕСЯТЕРО нижчими за нинішні.

"Ми втілювали у життя жорстку й ефективну антикризову програму для збереження економіки, не слухали "порад" зовнішніх лобістів та усвідомлювали, що головне завдання влади – дбати про людей", – наголосила вона.

Тимошенко зауважила, що ситуація з тарифами вкотре доводить, що урядом сьогодні керують дилетанти, непрофесійністю яких заради власної вигоди користуються міжнародні спекулянти.

Голова "Батьківщини" зауважила, що нещодавно Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від необґрунтовано завищених тарифів. Перевірка офіційно встановила, що 225 мільярдів гривень незаконно виведено з НАК "Нафтогаз" за межі України. Це, за словами Тимошенко, більше, ніж кредити, які Україні дає МВФ. І це ті гроші, які незаконно витягли з кишені кожного.

"Можливо, після оприлюднення результатів цього Державного аудиту хтось поніс покарання? Ні! Ані попередній президент, під керівництвом якого тарифи зросли в одинадцять разів, ані "топ-менеджери", під керівництвом яких НАК "Нафтогаз" перетворився на злодійське кодло. Останніх – навпаки відправили на підвищення! Коболєва додатково призначили в наглядову раду ще однієї компанії, а Вітренка, замість в'язниці, поставили виконувати обов'язки міністра енергетики! За нової влади старі корупційні схеми збереглися і стали ще більш дохідними!" – обурилася голова партії.

Тимошенко зазначила, що нинішня ситуація обурлива ще й тому, що Україна має унікальні можливості для забезпечення своїх громадян дешевими енергоносіями.
"Це газ власного видобутку і ще додатково у нас є підземні газові сховища, що дозволяє купувати газ влітку, у період найнижчих цін, і за цими низькими цінами продавати його українцям у пік сезону, незалежно від ринкової кон'юнктури. Ці сховища не належать ні владі, ні корупціонерам Коболєву та Вітренку, ні міжнародним стерв'ятникам, вони належать кожному українцю!" – наголосила лідер партії.

Тимошенко вимагає не збільшувати, а зменшувати тарифи – принаймні до ціни, за якою газ було закачано у підземні сховища влітку. А це, за її підрахунками, не лише дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, а й здешевить опалення та електроенергію.

"Не вмієте самі ефективно управляти країною – запитайте тих, хто знає, як це робити" – звернулася лідерка "Батьківщини" до урядовців. – "Народ втомився оплачувати ваші "реформи", що більше нагадують експерименти на межі людяності. Ваші "таланти" вже довели країну "до ручки". Зупиніться, або вас зупинять люди!" – підсумувала голова "Батьківщини".

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...