Прочитав напам'ять вірш Пушкіна, але це не допомогло: У Росії французького дослідника засудили до ув’язнення

Суд Москви засудив 48-річного французького дослідника Лорана Вінатьє до трьох років позбавлення волі через порушення російського закону про іноагентів. Про це повідомляє Reuters у понеділок, 14 жовтня, передають Патріоти України.

Зазначається, що Вінатьє був заарештований у червні російською ФСБ. Його звинуватили в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент у Росії під час «збору військової інформації, що може становити інтерес для іноземних розвідслужб».

У матеріалі сказано, що сам Вінатьє визнав себе винним. Водночас, як повідомило пропагандистське агентство РИА Новости, захист планує подати апеляцію. Як пише Reuters, перед винесенням вироку французький дослідник заявив, що любить Росію, а також вибачився за порушення закону й прочитав вірш російського поета Олександра Пушкіна.

Водночас у Франції назвали затримання Вінатьє свавільним та закликали звільнити його. Президент країни Еммануель Макрон заперечив, що дослідник працював на французьку державу, а арешт назвав російською дезінформаційною кампанією. Reuters повідомляє, що Вінатьє - співробітник Центру гуманітарного діалогу шведської організації, яка займається посередництвом у врегулюванні конфліктів.

Москва перетворює імперську "СВО" у світову війну: Путін вніс на ратифікацію в Думу договір про військовий союз із КНДР

понеділок, 14 жовтень 2024, 22:42

Російський диктатор Володимир Путін подав на розгляд Державної Думи проєкт закону про ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України. "Путін вніс до Держдуми проєкт про...

Прочитав напам'ять вірш Пушкіна, але це не допомогло: У Росії французького дослідника засудили до ув’язнення

понеділок, 14 жовтень 2024, 21:04

Суд Москви засудив 48-річного французького дослідника Лорана Вінатьє до трьох років позбавлення волі через порушення російського закону про іноагентів. Про це повідомляє Reuters у понеділок, 14 жовтня, передають Патріоти України. Зазначається, що Вінат...