"Продати" Москву, задорого: США змусили Туреччину відмовитись від знакового збройного контракту з РФ

Реджеп Таїп Ердоган вирішив піти на поступки у суперечці між США і Туреччиною щодо постачання ЗРК С-400 для турецьких військових сил.

Туреччина не купуватиме С-400. Ілюстрація: InfoResist.

Анкара не буде купувати російські комплекси С-400 через тиск із боку Вашингтона і загрозу подальших економічних санкцій. Про це повідомляє німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

«Враховуючи нинішню кризу з лірою (турецькою валютою) це означало б економічний крах Туреччини», – передає Bild слова дипломата з Анкари у випуску за 11 травня.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вирішив піти на поступки у суперечці між США і Туреччиною щодо постачання ЗРК С-400 для турецьких військових сил. Варто зазначити, що НАТО вже тривалий час виявляє стурбованість придбанням Туреччини зенітних ракетних комплексів із Росії через те, що РФ може отримати інформацію про літаки НАТО.

Після неодноразових протестів Вашингтона проти намірів Анкари було прийнято рішення про припинення турецько-американської програми щодо бойового літака нового покоління F-35. Вашингтон погрожував запровадженням подальших санкцій, проте раніше невдоволення з боку НАТО не впливало на домовленості Туреччини з РФ.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...