Продав нардепу від "Слуги народу": Митрополит ПЦУ Драбинко розповів, звідки у нього елітний будинок на Печерську

Стали відомі нові подробиці гучного скандалу з купівлею будинку на Печерську в Києві. Нагадаємо, за даними "Української правди", під час війни народний депутат, заступник фракції "Слуга народу" Павло Халімон придбав будинок за 10 мільйонів 300 тисяч гривень, оформивши його на іншу особу. Продавець, яким виявився митрополит Православної церкви України (ПЦУ) Олександр Драбинко, в коментарі для ЗМІ розповів подробиці історії цього будинку та угоди купівлі-продажу, передають Патріоти України.

Він підтвердив інформацію ЗМІ про те, що продажем будинку займався його брат з рієлтором. "Так воно і було. Я рік продавав будинок, а його ніхто не купував, оскільки та ціна, яку можно було взяти в 2013 році, була високою. Навколо відбулася забудова, і вже ті, хто приїжджав дивитися будинок, не готові були купувати за ціну в два рази нижчу. Знайшовся покупець, хоч хтось. Віддали за ту ціну, яку запропонували. У мене просто не було вибору. В 2013-му за будинок пропонували 4 мільйони доларів. Але тоді я думав, що я буду в Лаврі, це було поряд, і я не збирався його продавати. Але минуло 10 років, він обвітшав, тому що там ніхто не жив. За мірками покупців, він був застарілим. Він втратив свою цінність, оскільки навколо з’явилася забудова, він прийшов у житлову непригодність", – розповів нам Драбинко.

На запитання про те, за яких обставин він, Драбинко, став власником елітного маєтку, він дав наступну відповідь: "Це спадщина, яка була передана мені покійним митрополитом Володимиром (митрополит Київський та всієї України – Ред.). Спадщина, за яку було сплачено свого часу всі податки і оформлено як купівлю-продаж".

До цього Драбинко додав: "Моя думка щодо резонансу: це моя власність. Кому хочу – продаю і за скільки хочу. Це моя особиста справа. Вважаю так: продаю чи корову, чи будинок – це немає ніякого значення. За скільки і кому. Не розумію, чому це набуло ажіотажу. Я ж не набувач, а продавець. Це моя власність".

Резюмуючи, Драбинко додав, що по всіх інших питань слід звертатись до Павла Халімона. Своєю чергою, одразу після скандалу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі повідомив, що Павла Халімона буде звільнено з посади заступника.

"Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок, – повідомив Арахамія. – Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції. Що стосується інших форм відповідальності, то ми закликаємо правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям. Якщо було порушено закон – значить, за це потрібно понести покарання".

Джерело: ТСН.ua

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...