Продавали власні будинки, відмовлялися від придбання квартир: Розслідувачі "Схем" розшукали "донорів" Зеленського (відео)

З 8 лютого по 18 березня цього року фізичні особи перерахували до фонду Володимира Зеленського 68 360 000 гривень. Журналістам вдалося знайти деяких із тих, хто начебто зробив великі пожертвування на користь кандидата.

Від 8 лютого по 18 березня цього року фізичні особи переказали до фонду Зеленського понад 68 мільйонів гривень

Один із таких донорів - киянин Дмитро Кучук. Його сім'я перерахувала до виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського 368 000 гривень. При цьому сім'я живе у звичайній багатоповерхівці на Виноградарі - в одному зі спальних районів Києва. Про це йдеться в "Схеми: корупція в деталях", "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

Дружина Кучука розповіла журналістам, що сім'я вирішила відмовитися від придбання нової квартири для дочки і передала заощаджені кошти до виборчого фонду Володимира Зеленського.

"Гроші з депозиту зняли. 300 тисяч там із чимось... Це наші особисті заощадження, на які ми хотіли дочці купити квартиру, але ми зрозуміли, що треба щось міняти в країні, тому ми профінансували. Сподіваємося на краще", - сказала вона.

Згідно з фінансовим звітом, оприлюдненим на сайті Центральної виборчої комісії, Сергій і Світлана Івашківські з села Ліски Одеської області, а також їхній син Денис разом переказали у виборчий фонд кандидата Зеленського майже 3 мільйони гривень. Ці кошти, за їхніми словами - від продажу нерухомості.

У родині Івашківських стверджують, що для того, щоб підтримати кандидата Зеленського, вони продали один зі своїх будинків і переказали виручені від цього гроші в його фонд.

"Я поважаю його не тільки як коміка, але і як людину, яка говорить правду в лице. Будинок я продав за 280 000 доларів. Помножте на суму (курсу долара. - Ред.) на сьогодні", - пояснив журналістам Сергій Івашківський.

Журналісти Схем розшукали донорів Зеленського, які продавали заради кандидата будинки і відмовлялися від придбання квартир 01

Сергій Івашківський показав журналістам будинок у селі Ліски, який продав торік. Він розташований поруч із будинком, в якому зараз живе сім'я Івашківських, і на вигляд значно багатший, ніж теперішнє житло сім'ї.

Всього, згідно зі звітом про формування виборчого фонду кандидата на пост президента України, з 8 лютого по 18 березня цього року фізичні особи перерахували до фонду Володимира Зеленського 68,36 мільйона гривень.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...