"Продовжуємо мобілізувати свої зусилля": Макрон після зустрічі із Зеленським зробив заяву українською

Лідер Франції Еммануель Макрон у п'ятницю, 16 квітня, після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зробив заяву про Донбас українською мовою. На своїй сторінці у Twitter Макрон повідомив, що Франція разом з Україною і Німеччиною працюють над пошуком політичного вирішення конфлікту на сході нашої країни, передають Патріоти України.

"Ми продовжуємо мобілізувати свої зусилля і надалі рішуче налаштовані на пошук політичного рішення, що є єдиним можливим", – написав Макрон.

Окрім того, президент подякував Зеленському за візит і закликав його і далі "разом підтримувати динаміку, започатковану між Україною та Францією". Макрон також продублював свої повідомлення французькою мовою.

Разом із тим дружина українського президента Олена Зеленська запустила україномовний аудіогід у Версальському палаці. Робота над цим проєктом тривала дев'ять місяців, повідомили на сайті Офісу глави держави.

"Це вже наш чотирнадцятий україномовний аудіогід, і до кінця року ми плануємо запуск ще щонайменше семи аудіогідів", – сказала Зеленська.

Такі аудіогіди хочуть запустити у лондонському Тауері, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...