Проект "мертвий": У Німеччині заявили, що "Північний потік-2" ніколи не буде запущено - навіть після Путіна

Прем'єр німецької землі Нижня Саксонія Штефан Вайль вважає, що російський газопровід "Північний потік-2" ніколи не буде запущено в експлуатацію. При чому навіть після закінчення путінської епохи. Причина - "фундаментальна втрата довіри" до Росії. Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung, передають Патріоти України.

Вайль висловив упевненість, що "більше ніколи не виникне ситуації, в якій уряд Німеччини міг би покладатися на енергоносії з Росії".

"Росіяни давно спалили всі мости, знищивши найважливіший актив партнерства – довіру. Ця співпраця безповоротно зруйнована. А той, хто зараз погодиться співпрацювати з Росією, має боятись бути ошуканим", – сказав політик.

При цьому він підкреслив: Захід сильніший за Росію. А тому після зупинки масштабної енергетичної співпраці щодо енергоносіїв "відновиться швидше".

Раніше ж у Німеччині парламентська група Вільної демократичної партії (ВДП, входить до панівної коаліції) вимагає демонтажу газопроводу "Північний потік-2". Німецькі депутати також наполягають на тому, щоб ФРН якнайшвидше відмовилася від закупівель будь-яких енергоресурсів у країни-агресорки.

"Як вільні демократи ми вимагаємо демонтажу "Північного потоку-2"... Від початку газопроводи "Північний потік" були кремлівським геополітичним проєктом, спрямованим на ізоляцію України", – йдеться у заяві групи.

Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін раніше заявив, що якщо Європейський Союз хоче більше газу, він має зняти санкції, які перешкоджають відкриттю "Північного потоку-2". Також він розповів, що Росія не має жодного відношення до енергетичної кризи у Європі.

"Суть у тому, що якщо у вас є бажання, якщо вам так важко, просто зніміть санкції з "Північного потоку-2", а це 55 мільярдів кубометрів газу на рік. Просто натисніть кнопку, і все запрацює", – сказав глава країни-терориста.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...