Проект "Охотник": Після дошкульних поразок у Карабасі, Сирії, Лівії Путін наказав якнайшвидше створити безпілотний винищувач знаменитих турецьких "Байрактарів"

Плани у росіян вельми амбітні. Чи вдасться довести проект до кінця, поки неясно.

Після Нагірного Карабаху в Кремлі усвідомили своє відставання в сфері військової безпілотної авіації. Президент Путін дав наказ прискорити створення БПЛА С-70 "Охотник". Росіяни сподіваються, що він перевершить турецькі дрони Bayraktar TB2. Про це йдеться в відеоблозі YouTube-каналу "Україна 365", передають Патріоти України.

Очікувалося, що серійне виробництво "Мисливця" почнеться тільки в 2024 році. Однак в Кремлі вирішили прискоритися після того, як турецькі БПЛА продемонстрували свої можливості у війнах в Сирії і Нагірному Карабаху.

Російські системи протиповітряної оборони виявилися абсолютно беззахисними перед турецькими безпілотниками. Наприклад, тільки в Карабасі військам Азербайджану вдалося з легкістю розгромити дванадцять ЗРК "Оса". Не змогли "побачити" турецькі дрони і системи "Тор", "С-300", "Стріла-10" та інші. Зараз в Росії ведуться активні роботи по створенню БПЛА "ґохотник". Повідомлялося, що в кінці 2020 року російський безпілотник вже виконав свій перший тестовий політ з макетами ракет на борту.

У планах росіян створити БПЛА, який буде перевершувати технічні характеристики Bayraktar TB2. Чи вдасться це, говорити поки рано. Очікується, що "Охотник" буде довжиною в 14 м з розмахом крил в 19 м. Максимальна швидкість планується до 1400 км / год. Бойове навантаження повинне скласти трохи менше 3 тонн, а максимальна дальність польоту - 500 км. Плани у росіян вельми амбітні. Чи вдасться довести проект до кінця, поки неясно. Як і те, чи зможуть росіяни отримати перевагу над Туреччиною в сфері безпілотного озброєння. Анкара також не стоїть на місці і активно розвиває перспективні технології.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...