Проект заморозили: Через війну росіяни залишилися без сучасних паспортів

В Росії заморозили проект видачі цифрових паспортів (пластикові картки з чіпом) на невизначений термін. Про це повідомляє російський Forbes, передають Патріоти України.

Як з'ясували журналісти, після повномасштабного вторгнення в Україну Мінцифри РФ заморозило проект видачі цифрових паспортів на невизначений термін. Почати видачу сучасних паспортів, які являють собою пластикові карти з російським чіпом, планувалося на початку 2023 року.

Співрозмовник видання зазначив, що технічно проект вже був готовий, але в уряді не погодили його запуск. В уряді сумніваються, що проект окупиться і для нього вистачить пластика і чіпів. "Після початку "спецоперації" стало зрозуміло, що платити за цей паспорт майже ніхто не буде через кризу",-зазначив співрозмовник Forbes.

На розробку електронного паспорта влада закладала близько 20 млрд рублів інвестицій. Розраховували, що проект себе окупить, оскільки за оформлення такого паспорта росіяни мали були б платити 1000 рублів (паперовий коштує 300).

"Це викликало б великий резонанс у суспільстві: якщо жителі Москви могли б собі дозволити такі витрати, то в регіонах не стали б стільки платити, враховуючи, що практична користь від такого паспорта неочевидна", - говорить джерело.


"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...